НОВИНИ

Тарей Бьо спечели спринта от Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Антон Синапов завърши на 54-о място

Трима българи участваха в надпреварата, а двама от тях Антон Сипанов и Владимир Илиев си осигуриха участие в утрешното преследване на 12.5 км.

тарей бьо спечели спринта световната купа биатлон хохфилцен антон синапов завърши
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:09, 08.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежкият ветеран Тарей Бьо спечели спринта на 10 километра за мъже от втория кръг за сезона от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

35-годишният Бьо повали всичките 10 мишени, измина трасето за 24:37.5 минути и записа 13-и успех в кариерата си. Последната му победа за Световната купа е от 7 март 2021 година в преследването на 12.5 км в Нове Место (Чехия).

На втора позиция се нареди друг норвежец - Стурла Холм Лагрейд, който също стреля без грешка, но остана на 4.9 секунди след победителя.

Шведът Себастиан Самуелсон пропусна една мишена в първата си стрелба от положение легнал, което му осигури третото място с пасив от 10.0 секунди. С мястото си на подиума обаче той излезе начело в генералното класиране.

Носителят на Световната купа за миналия сезон и петкратен олимпийски шампион Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) започна много добре състезанието, но направи три пропуска от положение прав и завърши на 11-а позиция, на 47.1 секунди от своя брат Тарей Бьо.

Трима българи участваха в надпреварата, а двама от тях Антон Сипанов и Владимир Илиев си осигуриха участие в утрешното преследване на 12.5 км. Синапов се нареди 54-и с две наказателни обиколки и изоставане от 2:30.8 минути, а Илиев с три грешки е 57-и, на 2:32.7 от Бьо. Благой Тодев стартира от последната позиция и финишира последен, 97-и с пет пропуска в стрелбата и пасив от 5:31.5 минути.

В генералното подреждане за Световната купа след четири старта начело излезе Себастиан Самуелсон с 236 точки, с шест повече от Тарей Бьо, а на трета позиция е Филип Наврат (Германия) със 184 точки, който днес се класира едва на 34-а позиция.

Световната купа по биатлон продължава по-късно днес със спринта на 7.5 км за жени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон: Нотр Дам ще бъде възстановена в срок
Макрон: Нотр Дам ще бъде възстановена в срок
Варненската апелативна прокуратура ще протестира присъдата за катастрофата със загинала жена в Шумен
Варненската апелативна прокуратура ще протестира присъдата за катастрофата със загинала жена в Шумен