НОВИНИ

Татяна Дончева: Да се отиде на избори след Нова година

bnt avatar logo
от БНТ
22:36, 23.04.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

По-вероятно е да има предсрочни избори, отколкото да няма. По-добрият вариант заради стратегическите цели, които партиите на протеста преследват, е да има правителство до Нова година, да се справи с определени задачи и да се отиде на избори след Нова година. Това заяви в предаването "Панорама" Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!".

Тя отбеляза, че целта не е да кадрува парламентът, а да реши въпроси по отношение на съдебната система.

"Ако използваме рационално времето, бихме моли да направим промени в съдебната система, които наистина ще оправдаят макар и кратък живот на парламента и ще ни дадат добра стартова позиция и, ако нашата формация бъде техен двигател, ние като партия ще бъдем убедителни за избирателите, като двигатели на промяна и като хора, които имат капацитет да творят сериозни решения", коментира Татяна Дончева.

Тя засегна темата и за Закона за публичните предприятия.

"В най-сериозните български болници вместо болнична управа от уважавани български лекари сме стигнали до управа от милиционери от Симеоново и икономисти. Че трябва да има юристи, икономисти в бордовете, да, но в никакъв случай не по този начин. Стига се до това преназначаване на всякакви кадри в държавата и правене на псевдо конкурси", каза Дончева.

Според нея икономическата криза е родена от практиката на ГЕРБ.

"Да поверява на определени приближени на подземния свят концесии, поръчки, проекти за саниране", отбеляза Татяна Дончева.

Тя коментира предложението на Даниел Митов за премиер така:

"Прекрасно подбран за министър-председател, предназначен да създаде благовиден образ за нашите европейски и атлантически партньори и нищо повече".

Даниел Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент

Според нея протестни партии са и трите формации.

"Смятам, че до края на този парламент, дори той да работи до Нова година, до юни, партията ни няма да се пропука. Групата ни е интересна", каза още Татяна Дончева.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още от дискусиите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Птичи грип пламна във ферма в Хасковско
Птичи грип пламна във ферма в Хасковско
Русия изтегля войските от Крим
Русия изтегля войските от Крим