НОВИНИ

Тейлър Суифт пише история на наградите "Грами" (СНИМКИ)

Дамска доминация и рекорди белязаха 66-ата церемония в Лос Анджелис

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
17:18, 05.02.2024
Чете се за: 03:05 мин.
По света
Слушай новината

Дамска доминация и рекорди белязаха 66-ата церемония за наградите "Грами" в Лос Анджелис. Тейлър Суифт спечели четвърто отличие за най-добър албум и така надмина легендите Стиви Уондър, Пол Саймън и Франк Синатра, които имат само по три. Освен това отличията от т.нар. "голяма четворка" - за албум, запис и песен на годината и най-добър нов изпълнител, бяха присъдени само на жени. Ето и още за победителите и атмосферата.

Бурни овации за Селин Дион, която се превърна в голямата изненада на вечерта. След като изчезна от сцената заради рядко неврологично заболяване, открито през 2022 г., канадската звезда се появи в Лос Анджелис, за да обяви наградата за най-добър албум. Селин Дион емоционално се обърна към публиката с думите:

"Щастлива съм, че съм тук, казвам го от цялото си сърце. Благословените да бъдат на наградите Грами, никога не бива да приемат за даденост огромната любов и радост, които музиката внася в живота ни и носи на хората по света", каза Селин Дион.

Тейлър Суифт получи четвъртата си награда "Грами" за най-добър албум и така влезе в историята като първия изпълнител с толкова много статуетки в категорията.

"Бих искала да ви кажа, че това е най-щастливият момент в живота ми, но изпитвам същото чувство на щастие, когато завърша песен или запиша видеоклип, репетирам с танцьорите и музикантите. За мен наградата е работата", сподели Тейлър Суифт.

Майли Сайръс и Били Айлиш взеха другите топ награди за запис и за песен на годината. Виктория Моне стана най-добър нов изпълнител. Една от трите нови категории тази година - за най-добър поп денс запис, отиде при Кайли Миноуг - първо отличие за нея от 18 години.

Джей-Зи беше отличен за глобално влияние.

А вечерта за друг рапър - Килър Майк, приключи в ареста. Той спечели три награди, но полицията го отведе с белезници. Няма официално съобщение по случая, а според медиите в Холивуд става дума за неуточнено обвинение за извършено престъпление.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крумовград допусна поражение в последната си контрола на лагера в Турция
Крумовград допусна поражение в последната си контрола на лагера в Турция
Антоанета Костадинова и Мариета Канева спечелиха титлите в последния ден на "Гран при" София
Антоанета Костадинова и Мариета Канева спечелиха титлите в последния ден на "Гран при" София