Теменужка Петкова: Правителството предприе редица мерки, за да може хората да запазят работните си места

от БНТ
08:38, 09.11.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Бизнес

От правителството многократно беше анонсирана втората вълна на COVID, взети са всички мерки и продължават да се взимат такива, заяви в студиото на "Денят започва" министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Като пример за непрекъснатата работа на правителството тя посочи и анонсираните вчера нови 80 милиона лева, които ще влязат в системата на здравеопазването.

"Хората трябва да бъдат спокойни, че правителството е на своето място", увери министърът.

Непрекъснато се правят анализи на ситуацията, така че да бъдат взети най-добрите мерки както за хората, така и за икономиката. Министърът обясни, че е изключително важно икономиката да работи и хората да запазят своите работни места. По нейно мнение настоящите мерки са адекватни към ситуацията и призова хората да ги спазват.

Проф. Ангелов: Още 80 млн. лева за реорганизация в медицинската помощ до края на годината

"Правителството предприе редица мерки, за да може хората да запазят работните си места и да осигурят стандарта и начина си на живот", каза Петкова.

Кризата е променила дневния ред на целия свят и е нормално бизнесът да изпитва затруднения, обясни министърът. Тя каза, че не се е забелязал спад на потреблението на електрическа енергия у нас при първата вълна от коронавирус през пролетта. При природния газ обаче не е била такава ситуацията и потреблението се е свило. "Булгаргаз" е предприел съответните мерки, успокои Петкова.

Проверката на Министерство на енергетиката в "Топлофикация София" по отношение на сметките за предишния отоплителен сезон не е показала нарушение. Министърът каза, че приветства усилията на дружеството да опрости сметките, за да станат разбираеми и уточни, че проблемът с тях е бил комуникационен.

"Топлофикация София": По-малко от 1% са жалбите за изравнителните сметки

Предстоят да бъдат представени пред Народното събрание и резултатите от проверката на КЕВР.

"Намаляването на газа с 40% потребителите го виждат и отчетен положителен ефект", увери министърът.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какво трябва да знаем за даряването на кръвна плазма
Какво трябва да знаем за даряването на кръвна плазма
Как ще лекуват заразени с COVID-19 в болницата в Карлово?
Как ще лекуват заразени с COVID-19 в болницата в Карлово?