НОВИНИ

Температури до 35° през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 26.06.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде времето днес с максимални температури между 30° и 35°, в София - около 30°. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. В близките часове обаче, над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони явленията ще са интензивни.

И през следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, отново с опасност от градушки. Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони.

В тези райони се очаква и временно усилване на вятъра. На изток , където ще се задържи слънчево, вятърът ще е до умерен от изток. Максималните температури в страната ще са от 27°-28° в западните райони до 33°-34° в югоизточните, в София - около 28°.

За тези, които ще стават рано, сутрешните температури утре ще са между 15 и 21 градуса, в София - 18.

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са между 24°-27°.

Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Облачно ще бъде в планините в Западна и Централна България. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който временно ще се усилва.

Краткотрайни валежи и гръмотевични бури се очакват и над западните и централните райони от Балканския полуостров, като места количествата на валежа ще са значителни. Има условия и за градушки. Предимно слънчево ще е в източните райони, както и в Централна и Южна Гърция.

У нас, в петък на места валежите в Западна и Централна България ще продължат. Остава и повишена вероятността за локални интензивни явления и градушки, по-голяма в Рило - Родопската област.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде слънчево. Температурите постепенно ще се повишат и в неделя и понеделник дневните на места отново ще надхвърлят 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без данъци за французите под 30 г. - част от обещанията преди парламентарния вот във Франция
Без данъци за французите под 30 г. - част от обещанията преди парламентарния вот във Франция
Главчев: Ще поискаме извънредни доклади от ЕЦБ и ЕК, когато покрием всички критерии за влизане в еврозоната
Главчев: Ще поискаме извънредни доклади от ЕЦБ и ЕК, когато покрием всички критерии за влизане в еврозоната