НОВИНИ

Температури под нулата в почти цялата страна утре сутрин

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 19.12.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха минималните температури днес, почти навсякъде в Дунавската равнина и високите полета на Западна България са отрицателни, в София – минус 1°.

Още по-студено ще бъде утре сутринта с отрицателни минимални температури в почти цялата страна, между минус 6° и минус1°. В София, след минус 1° тази сутрин, утре се очаква да бъде минус 4°.

Преди обяд в източните райони и в Дунавската равнина видимостта ще бъде намалена от мъгли, но през деня ще бъде слънчево, с максимални температури между 2° и 7° и слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще има предимно значителна ниска облачност. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който вечерта ще отслабне. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънчево време и в планините, Ще духа слаб югоизточен вятър, а температурите там ще започнат да се повишават и максималните на 1200 метра ще бъдат около 2°, на 2000 метра около 0°, а по най-високите върхове ще останат градус – два под нулата.

На Балканите ще преобладава слънчево време, но преди обяд в много райони ще бъде облачно и мъгливо, като на отделни места, главно по бреговете на река Дунав, мъглите ще се задържат през целия ден.

У нас в сряда ще започне повишение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Ще има и все по-вече слънчеви часове, но и много райони със сутрешни мъгли, на места трайни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще сезира КС, ако президентът не наложи вето на оръжието за Украйна, заяви Корнелия Нинова
БСП ще сезира КС, ако президентът не наложи вето на оръжието за Украйна, заяви Корнелия Нинова
Почина Явор Иванов
Почина Явор Иванов