НОВИНИ

Тервел Пулев: Предстои ми мач на световно ниво

тервел пулев почти всичко уточнено мача ковальов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 20.03.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Боксьорът Тервел Пулев говори специално за предаването "Арена спорт" няколко дни, след като започна подготовката си за двубоя срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов.

Тервел заедно със своя по-голям брат Кубрат се готви в САЩ, а пред БНТ разказа как преминава един негов тренировъчен ден.

"Един ден минава, както при всички останали боксьори. Тренирам двуразово, като през останалото време трябва да почивам и да се храня. Като цяло не ми остава много време за нищо друго. Подготвям се и кондиционно, правим спаринги и всичко останало, което е необходимо. За момента се готвя предимно функционално, но съвсем скоро ще започнем спаринги и малко по-специални неща. Тренирам с Ибън Кейсън, който отговаря за бокса, и с още двама кондиционни треньори. Спаринг партньорите са най-различни. В САЩ нивото на бокса е много високо и дори малко по-непознати състезатели играят много добър бокс", сподели Тервел.

Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 коментира и предстоящия си опонент Сергей Ковальов, определяйки го като сложен противник със сериозен опит.

"Противникът ми е доста именит и освен това е разпознаваемо име по целия свят. Това е доказателство, че ми предстои мач на световно ниво. Той е сложен противник и като техника, и като знания. Доста е опитен и винаги, когато е губил даден мач, след това се е завръщал към победите в реванша. Изобщо не е случаен боксьор", разкри по-малкият от братята Пулеви.

Запитан дали мечтае за мач за световната титла, Тервел Пулев отговори така:"Самураят не се стреми към определени цел. Това е един път, когато си боец. Не сме го планирали този мач, получи се по време на опити да организираме други битки. Някой път нещата просто се случват", заяви българският боксьор, който до този момент няма загуба на професионалния ринг.

А какво още сподели Тервел Пулев за разликата между аматьорския и професионалния бокс и за съветите от своя по-голям брат Кубрат вижте във видеото.

Автор: Цветелина Абрашева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столични полицаи иззеха над 1 килограм амфетамин, марихуана и кокаин
Столични полицаи иззеха над 1 килограм амфетамин, марихуана и кокаин
919 са новите случаи на коронавирус у нас
919 са новите случаи на коронавирус у нас