НОВИНИ

Тервел Пулев: Това си беше уличен бой

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:17, 30.01.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Други спортове
тервел пулев беше уличен бой

Тервел Пулев сподели вижданията си относно мача срещу Викапита Мероро по време на гала вечерта в Дар ес Салам, Танзания. Българският боксьор определи целия двубой като "уличен бой".

"Важното е, че ние променихме тактиката. Казаха ми "Тръгвай напред. Няма значение какво прави той. Нашата тактика е правилната". И го накарахме да отстъпи в последните рундове. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал", добави той.

Този успех приближи Тервел с още една стъпка към неговата голяма цел - мач за световната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) до края на 2022 г.

"Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, казаха организаторите. Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам", разкри плановете си за следващите дни по-малкият брат Пулев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски Спортист продължава за Купата на ФИБА след страхотен обрат
Рилски Спортист продължава за Купата на ФИБА след страхотен обрат
197 души от домовете за възрастни хора в София са ваксинирани
197 души от домовете за възрастни хора в София са ваксинирани