НОВИНИ

Тихомир Иванов пред БНТ: Гледам напред към финала (ВИДЕО)

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж.

Тихомир Иванов
bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 07.08.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Лека атлетика
Слушай новината

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 30-годишният българин постигна 2.24 метра и завърши на 12-ото място в квалификациите, което беше последното, даващо право да продължи напред. Ето какво коментира той пред БНТ минути след класирането си за финал в дисциплината:

„За съжаление, от целия отбор само аз имах късмет. Не съм доволен от скоковете си. Може би, само последните два скока бяха ОК и просто извадих късмет и влезнах на финала. Щастлив съм, разбира се, но очакванията ми за скоковете бяха една идея по-добри. Самата атмосфера повлия малко или много. До последно не исках да идвам на стадиона умишлено, за да си запазя цялата емоция за самия старт. Успях, факт е, на финал съм“, коментира Иванов.

„Още не бяхме влезнали на стадиона и се чуваше еуфорията на публиката. Единственият ми спомен от толкова пълен стадион е от Рио. В момента, в който излязох на самия сектор знаех защо съм там. Опитах се да дам всичко най-добро от себе си. Не успях, според мен, това е моята оценка, но имах късмет и влезнах на финала.

Определено има потенциал. Надявам се да се възстановя добре. Квалификацията е едно състезание, финалът – друго. Гледам напред към финала. Тук съм, ще дам максимума от себе си. Здрав съм, това е най-важното. Стискайте ми палци.

Имам достатъчно финали зад гърба си. Знам какво е състезанието, изцяло от друга класа. Заставам смело на сектора и атакувам всяка една височина. Ако имам късмет, надявам се да зарадвам себе си“, каза още Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на каталунските сепаратисти Пучдемон се връща в Испания
Лидерът на каталунските сепаратисти Пучдемон се връща в Испания
Историческият музей в Петрич приюти статуята от Хераклея Синтика (СНИМКИ)
Историческият музей в Петрич приюти статуята от Хераклея Синтика (СНИМКИ)