НОВИНИ

Тихомир Иванов пред БНТ: Основните ми цели за тази година ще бъдат европейското и Париж 2024 (ВИДЕО)

"Моята подготовка е изцяло насочена за летния сезон", сподели лекоатлетът

Тихомир Иванов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 14.01.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Водещият български лекоатлет Тихомир Иванов, който постави началото на благотворителната инициатива "11 крачки преди скока", гостува в предаването "Арена спорт". Той направи обзор на изминалата 2023 година и разкри с каква нагласа чака Олимпийските игри в Париж.

"Всеки се е раздавал по възможно най-добрия начин на големите състезания преди това. Ето, че времето настъпи и всички искат да постигнат най-добрите си представяния на Олимпийските игри. През 2024 година искам да съм здрав, да успея да се подготвя по най-добрия начин за самата олимпиада. Моята подготовка е изцяло насочена за летния сезон. Преди Игрите има европейско първенство. Основната ми цел за 2024 година ще бъдат тези две състезания", заяви лекоатлетът.

Той разкри и дали се притеснява от опасността да не покрие нормативите, които са необходими за участие в Париж 2024.

"Стандартите в леката атлетика започнаха да стават много високи. Това пък е стимул да се опиташ да постигнеш по-добри резултати. Не ме е страх. Това ми е една от основните цели, защото по този начин ще си подобря и личния рекорд. Участието ми на олимпиадата може да бъде осигурено и от ранкинг листата. Към момента тя не е обновена, но съдейки по световното класиране, съм някъде 31-32, което означава, че съм около топ 30 на олимпийския ранкинг", каза Иванов.

Той се надява, че България ще изпрати млада група от атлети на Олимпийските игри. Иванов коментира и представянето на Божидар Саръбоюков, Пламена Миткова и Лъчезар Вълчев.

"В мометна те са в такъв период, в който преминават от една възрастова група, в друга. Тази крачка е много трудна за всеки един спортист и можеш да стъпиш на криво във всеки един момент. Този преход е доста труден и понякога отнема доста повече време, отколкото си мислим ние. Аз не съм имал този проблем и искрено се надявам те също да го нямат", коментира още лекоатлетът.

Миналата година се стигна до смяна в ръководството на Българската федерация по лека атлетика. Иван Колев пое президенския пост, измествайки дългогодишния ръководител на организацията Добри Карамаринов. Тихомир Иванов смята, че новият шеф има желание да промени много неща.

"Промените изискват време. Вярвам, че те това добре го знаят. Имали сме няколко разговори с Колев, откакто е на този пост. Той има пълна подкрепа за младите спортисти и за тези от нас, с които все още сме в елита на спорта. Трябва време, но ако има желание и с правилните хора, ще постигне това, което иска", заяви Иванов.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35-годишен мъж е в безсъзнание след инцидент на Витоша
35-годишен мъж е в безсъзнание след инцидент на Витоша
Хавиер Ибаниес пред БНТ: Голямото ми желание е да стана олимпийски шампион (ВИДЕО)
Хавиер Ибаниес пред БНТ: Голямото ми желание е да стана олимпийски шампион (ВИДЕО)