НОВИНИ

Тобиас Хайнц: Съжалявам за раздялата с Нестор Ел Маестро, смятам, че Стамен Белчев ще донесе нова енергия

тобиас хайнц съжалявам раздялата нестор маестро смятам стамен белчев донесе нова енергия
bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 15.04.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежецът Тобиас Хайнц получи наградата си за Играч №1 на 28-ия кръг в Първа лига, когато той реализира гол при успеха на своя ЦСКА с 2:0 срещу Левски във Вечното дерби, играно на Националния стадион "Васил Левски".

След церемонията по награждаване халфът даде пресконференция, в която основната тема беше, разбира се, уволнението на наставника на "червените" Нестор Ел Маестро, което беше обявено в неделя вечер.

"Странно е как след хубавата победа срещу Левски, загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем силно срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор. За съжаление, стигна се до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме и някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес започва ново начало за нас с новия треньор", заяви Хайнц.

"Не познавам добре Белчев, знам само, че е треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой. Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати. Ще ни трябва време да свикнем с треньора, но още на първата тренировка видях нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия и смятам, че и сега ще се случи така", продължи той.

Норвежецът обърна внимание и на битката за титлата в Първа лига, признавайки, че в момента "армейците" изостават на доста точки зад Лудогорец.

"Лудогорец се намира на доста точки пред нас, но ние не сме загубили желание за игра и ще се стремим да играем добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите", сподели футболистът на ЦСКА.

Хайнц отправи още поглед и към предстоящите два дуела срещу Ботев Пловдив в полуфиналите на турнира за Купата на България.

"Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Изпитваме уважение към съперника, но не прекалено много, защото ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала", категоричен е офанзивният полузащитник.

Накрая 25-годишният състезател коментира и обвиненията по свой адрес, че има проблеми с хазарта, отричайки напълно подобни информации.

"Да, чух за това. Говорих с треньора, с клуба. Това е много крайно твърдение, защото аз нямам такъв проблем. Фокусиран съм върху своя начин на живот, следвам своя път във футбола", завърши Тобиас Хайнц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Избираме заедно": ЦИК одобри слогана за изборите на 9 юни
"Избираме заедно": ЦИК одобри слогана за изборите на 9 юни
Над 300 деца се включиха в баскетболните турнири в памет на Красимира Гогова и Румен Пейчев
Над 300 деца се включиха в баскетболните турнири в памет на Красимира Гогова и Румен Пейчев