НОВИНИ

Тома Биков: Този вот на недоверие нямаше никакъв смисъл

bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 21.07.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Този вот на недоверие нямаше никакъв смисъл. От него едва ли могат да се направят някакви изводи, даже останах изненадан от вялия тон на опозицията. Това каза в студиото на "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Тома Биков в коментар за неуспешния пети вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" с тема корупция.

"Самата тема за корупцията е достатъчно абстрактна, за да може в нея да се включи абсолютно всичко, което не ни харесва - всичко се нарича корупция", отбеляза той.

Биков подчерта, че примерите за корупция, дадени от опозицията по време на дебата, "са базирани на съмнения".

"Във всички тях са взети някакви мерки, включително в много от случаите са подадени оставки на база подозрение... При нас бяха подадени доста оставки този мандат от най-различни хора и фактори в ГЕРБ", допълни депутатът от ГЕРБ.

По думите му последните три министерски оставки "не са прах в очите". Решението трябва да се вземе на коалиционен съвет, а такъв ще има в четвъртък. Персоналните промени в правителството, обаче, са по-малкият въпрос, акцентира той.

„Големият въпрос е, че трябва да се обмисли един много сериозен план за финалната, заключителната част на мандата, която ще премине в икономическа криза, а дано не прерасне и в социална. Това е голямото предизвикателство пред нас и целият кабинет и цялото управляващо мнозинство трябва да се пренастрои в тази посока", коментира Биков.

Според него ГЕРБ се опитва да покаже "една очевидност - не ДПС управлява".

"Ако сме искали да управляваме с ДПС, щяхме да го направим през 2017-а, когато спечелихме изборите. Тогава имахме тази възможност - самите ДПС искаха. Ние избрахме да направим коалиция с Обединените патриоти - това решение поддържаме и до днес и ще го поддържаме докрая на този парламент. Ние отхвърляме всяка друга конфигурация в този парламент", категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Какво още каза Това Биков вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Лазаров победи бивш №12 в света на турнира по тенис в Белград
Александър Лазаров победи бивш №12 в света на турнира по тенис в Белград
Арман Бабикян: Настъпи гражданско пробуждане
Арман Бабикян: Настъпи гражданско пробуждане