Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Томислав Дончев: За нас е важно да разширяваме подкрепата, ще отчетем успех, ако сме първа политическа сила

bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 29.07.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Изборите не са повод за радост нито за политиците, нито за хората. Освен всичко друго, чисто партийната полза не предполагаше да се правят избори веднага, най-хубавото беше промяната да продължи още, за да можем да видим всички измерения на промяната, и съм убеден, че от гледна точка на конюнктурни, партийни ползи, щяха да бъдат повече, но щеше да е опасно за републиката, за обществото, за икономиката. Това каза Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ в предаването "Панорама".

Според него правителството се е самосвалило. "То беше несъстоятелно от гледна точка на това да свърши нещо, абсурдно като политическа конструкция, на края се оказа, че няма мнозинство в зала. Не, всеки грях на правителството не се превръща в наш успех", каза Дончев.

Той коментира доклада на комисията Митов по газовия въпрос, който не беше приет в парламентарна зала. "Докладът изследва събитията свързани със спирането на доставките. Ако има нещо достойно за възмущение, това не е спрените доставки от "Булгаргаз", проблемът е, че ние продължаваме да купуваме газ на по-висока цена през посредници, като има данни, че те са свързани с "Газпром". Хем е на по-висока цена, хем минава през посредници. Цената е 30% по-висока от цената на "Газпром" и не правя спекулации. Газът се е вдигнал 10 пъти, аз не твърдя, че това е заслуга на това правителство, да кажем, че 1/3 е заслугата на това правителство", обясни Дончев.

"Русия е особен казус в българската политика, в българския обществен живот. Считам, че кой ще управлява България, коя партия ще присъства в парламента, трябва да се решава само и единствено от българските граждани", заяви Дончев.

Той каза още, че отдава сходството в позициите между ГЕРБ и президента Румен Радев на загрижеността по отношение на проблемите, които има държавата.

"За нас е важно да разширяваме подкрепата, ще отчетем успех ако сме първа политическа сила. Ще направим силна кампания", каза още Томислав Дончев.

"Един от шансовете на предстоящата кампания е да превърнем всички аргументи, с които са ни критикували в годините назад в наше основно оръжие", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Трябва партиите да заложат на демократичен начин за взимане на решения
Христо Иванов: Трябва партиите да заложат на демократичен начин за взимане на решения
Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев Пловдив
Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев Пловдив