НОВИНИ

Трафикът на "Кулата" е нормален, няма колони от чакащи

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 06.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Изключително натоварен беше трафикът и днес на единствения граничен пункт, през който туристи могат да влизат в Гърция - "Кулата - Промахон". Това ограничение беше наложено вчера от гръцките гранични власти като мярка за борба с коронавируса. Туристи не могат да преминават през "Маказа", "Капитан Петко Войвода" и "Ивайловград".

В късния следобед и вечерта ситуацията на граничния пункт е нормална. Няма колона от чакащи автомобили. Не така обаче беше през деня, особено в обедните часове, когато се образува километрична колона от чакащи.

Опашките преди граничния пункт "Кулата - Промахон" започнаха още през нощта, когато голяма част от пътуващите са се надяваха да успеят да минат бързо.

Кошмарът обаче за тях започва, след като пристигат на границата с Гърция и виждат километричните колони. Преди обяд деца и родители се разхождаха по пътното платно, защото чакането продължаваше с часове, далече от бензиностанциите.

Много сърби бяха блокирани на границата, заради решението на гръцките власти да затворят пункта "Промахон" за преминаване на сръбските граждани. Те все пак минаха на гръцка територия. Границата отвори временно, за да пропусне последните сърби, след като им бяха направени и тестове за коронавирус.

Голяма част от чакащите са направили резервациите си за почивка в Гърция още преди няколко месеца.

През целия ден полицейски патрули регулираха движението по АМ "Струма" и по обходния маршрут през селата в района. Автомобили се пропускаха през всички 5 гишета на вход и изход на граничния пункт, от българска страна.

Автор: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще продължи процедурата за председател на КЕВР след отказа на Пламен Младеновски
Как ще продължи процедурата за председател на КЕВР след отказа на Пламен Младеновски
Откриха снаряд от Втората световна война в стъкларския завод в Пловдив
Откриха снаряд от Втората световна война в стъкларския завод в Пловдив