НОВИНИ

Трагедия на релсите: Разследват смъртта на двамата работници от НКЖИ

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:04, 07.11.2023
8354
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Двама мъже загинаха прегазени от локомотив докато режат храсти и клони. Те са работници в Национална компания "Железопътна инфраструктура", а локомотивът е собственост на частен превозвач, заявиха за БНТ от МВР.

Единият работник е на 37 г., а другият на 57 г. Те са режели треви и храсти между релсите. Те на са чули нищо, когато в това време към тях се приближава локомотив на частен превозвач. Според свидетели, машинистът се е движил с около 20 км/ч. В последния момент той е видял двамата работници и не е успял да реагира.

"Днешният ден сутринта около 9:20 ч. заминава маневрен състав с локомотив и 6 вагона от гара Илиянци до разделен пост номер 4, където докарват товар за "Топливо". След обработката му локомотивът излиза сам и по нареждане на дежурния ръководител в разделния пост в 10:10 часа локомотивът тръгва обратно за гара Илиянци. Видимостта на локомотивния машинист, който управлява локомотива от дясно е ограничена. Вследствие на това настига двама жп работника. БНТ: А той задържан ли е? - Не. Оттук нататък предстои разследване", каза Бойчо Скробански - Национален борд за разследване на жп катастрофи.

"Двама работника от БДЖ извършват прочистване на трасето. Режат някакви клони и храсти и предполагаме, че в резултат на шума от машините, които са използвали, те не са чули локомотива, който е идвал. Блъснати са и двамата човека. Нямат признаци за живот. Образувано е следствено дело. В момента МВР оказва съдействие по огледа на местопроизшествието", каза Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

Частният превозвач категорично отказа каквато и да е информация по случая с мотива, че тече разследване. От Инспекцията по труда правят своя проверка на инцидента. Разследването се води от НКЖИ.

Вижте повече в прякото включване на Зоя Велинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Баутиста Агут спечели втория най-дълъг мач в историята на Sofia Open
Роберто Баутиста Агут спечели втория най-дълъг мач в историята на Sofia Open
Премиерът на Португалия подаде оставка заради корупционен скандал
Премиерът на Португалия подаде оставка заради корупционен скандал