НОВИНИ

От "Възраждане" приканиха ГЕРБ да подкрепят вота на недоверие към кабинета, който ще внесат утре

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:30, 07.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изрази разочарованието си от представянето на формацията си на тези избори. Костадинов отрече твърдението на Бойко Борисов, че вече има нова коалиция между "Възраждане" и ПП-ДБ. Потвърди, че утре внасят вот на недоверие и призова лидера на ГЕРБ да го подкрепи, ако не харесва сегашното управление.

В първи коментар след местните избори лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отчете 201 общински съветници и един кмет на община:

"Резултатите на "Възраждане" не са тези, които искахме да бъдат. Бяхме заложили много по-високи критерии, защото винаги целта на "Възраждане" е да бъде първа политическа сила и да управляваме страната."

Костадинов коментира и обвинението на Бойко Борисов, че "Възраждане" и ПП-ДБ са нова коалиция, защото са играли заедно срещу ГЕРБ по места:

"Да, има такава коалиция. Истината е, че "Възраждане" управлява България задкулисно. Денков ми се отчита всеки ден - по два пъти. Наистина силна мъжка болка имаше в тези думи. Аз слушах 10 минути от неговото изявление, от които 8 минути бяха посветени на "Възраждане", от които 8 минути 4 той отговори за Варна и 4 за Банкя."

С комплимент към политическите качества на лидера на ГЕРБ, Костадинов го прикани да подкрепи вота на недоверие към кабинета, който ще внесат утре:

"Не, няма коалиция. Коалицията си стои - тя е ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ. Но, ако Борисов не е доволен от това правителство, ние ще му дадем възможност сега внасяйки вота на недоверие, другата седмица да гласува срещу него. Нека да покаже, че е последователен."

Кандидатът за кмет на София и народен представител Деян Николов обяви, че влиза в Столичния общински съвет, защото в Народното събрание имат силна група, която се справя много добре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът, който управлява близо половин век: Трябва да можеш да гледаш хората в очите
Кметът, който управлява близо половин век: Трябва да можеш да гледаш хората в очите
Осмокласникът, който намери и върна голяма сума пари: Надявам се всеки да постъпва така
Осмокласникът, който намери и върна голяма сума пари: Надявам се всеки да постъпва така