НОВИНИ

Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом с думите: "Завръщането на Америка започва сега"

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
21:04, 16.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Доналд Тръмп обяви за трети път кандидатурата си за Белия дом с думите: "Завръщането на Америка започва сега". На митинг във Флорида той заяви: "Трябва да спасим страната ни".

Малко по-рано Тръмп подаде необходимите документи във Федералната избирателна комисия и създаде сметка за набиране на средства за кампанията.

Речта му пред привърженици в Палм Бийч продължи повече от час и засегна проблемите за сигурността на границите, борбата с престъпността, енергийната сигурност и критики за управлението на Джо Байдън.

На този фон някои републиканци обвиняват именно Тръмп за незадоволителното представяне на партията на междинните избори и виждат като изгряваща звезда губернатора на Флорида Рон ДеСантис.

"Сега сме нация в упадък, пропадаща нация. За милиони американци изминалите две години при Джо Байдън бяха време на болка, трудности, безпокойство и отчаяние. Инфлацията е най-висока от 50 години. Цените на бензина достигнаха исторически равнища. Очаква се да скочат още повече, след като Стратегическият резерв, който аз попълних, беше практически източен за поддържане на ниски цени на бензина преди изборите. Джо Байдън умишлено се отказа от енергийната ни независимост. Вече не може и да се мисли за доминация, молим се за енергийна помощ от чужди нации, много от които ни намират за омразни. За да направим отново Америка велика и славна, тази вечер обявявам моята кандидатура за президент на Съединените щати", заяви Доналд Тръмп.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: Изчезналото в Болярино сирийче е открито със следи от насилие (ВИДЕО)
Прокуратурата: Изчезналото в Болярино сирийче е открито със следи от насилие (ВИДЕО)
Четири финала за българските състезатели до момента на Европейското по кикбокс в Турция
Четири финала за българските състезатели до момента на Европейското по кикбокс в Турция