НОВИНИ

Тръмп след COVID-19: Казват, че съм имунизиран, мога да целуна всички

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
20:42, 13.10.2020
Чете се за: 01:12 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп възобнови предизборната си кампания, след като официално беше обявено, че вече не е заразен. Той участва в митинг в ключовия щат Флорида, само часове след като даде отрицателен тест за COVID-19.

Доналд Тръмп избра Санфорд за голямото си завръщане в предизборната кампания. Десет дни, след като даде положителен тест за COVID-19, американският президент се появи пред своите поддръжници без маска, но демонстрирайки добра форма.

"Вече минах през това. Казват, че съм имунизиран. Чувствам се толкова силен. Мога да вървя сред вас и да целуна всички, и мъжете, и красивите жени. Ще ви дам една голяма сочна целувка", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

Тръмп: Желая за всички американци лечение, на каквото бях подложен аз

Тръмп не пропусна да иронизира физическата и психическа форма на своя опонент Джо Байдън заради лапсус на демократа, който каза, че е кандидат за Сената.

Митингът във Флорида беше първият от общо четири планирани през тази седмица. Проучвания на общественото мнение сочат, че Тръмп изостава от Байдън, включително в щати, които може да решат изхода от президентските избори.

В този контекст втори ден продължава изслушването на съдия Ейми Кони Барет, която беше номинирана от Тръмп за член на Върховния съд. Днес тя отклони въпроси като тези за абортите и здравеопазването. Демократите имат притеснения за възгледите ѝ именно по тези теми.

Тръмп предложи съдия Ейми Кони Барет за член на Върховния съд

48-годишната съдийка обаче е категорична, че ще се придържа към закона, а не към личните си убеждения.

"Съдиите не могат просто да се събудят един ден и да кажат - имам дневен ред. Да налагат своята воля", каза съдия Ейми Кони Барет.

Четиридневното изслушване на Барет трябва да завърши с гласуване на кандидатурата ѝ в четвъртък. Ако бъде избрана, тя ще заеме мястото на покойната либерална върховна съдийка Рут Гинсбърг.

Тръмп към американците: Не се страхувайте от коронавируса. Завръщаме се

Утвърждаването ѝ би нарушило баланса във Върховния съд може би за десетилетия, създавайки подчертано консервативно мнозинство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронна система ще бори злоупотребите в ТЕЛК
Електронна система ще бори злоупотребите в ТЕЛК
Европа отново постави санирането на дневен ред, завишават се критериите към сградите
Европа отново постави санирането на дневен ред, завишават се критериите към сградите