НОВИНИ

Полицията във Видин се самосезира заради агресията на младеж към бездомник

bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 13.10.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Криминално

Кадри на агресия в социалните мрежи накараха полицията във Видин да се самосезира. На видеото се вижда как младеж рита в гръб бездомник.

Извършителят е непълнолетен и е задържан за 24 часа. Прокуратурата започна разследване за хулиганство. Сезиран е и отделът за закрила на детето във Видин.

Инцидентът станал към 8 вечерта вчера в центъра на Видин. Пред полицията нападателят обяснил, че реакцията му била провокирана.

Ст. комисар Петър Коцин, директор на ОД на МВР-Видин: Той с още няколко момчета са седели в парка на някаква пейка. Въпросният мъж е минал, нещо ги е подгонил, напсувал ги е и това ги е провокирало, макар че по никакъв начин не го оправдава.

Друга е версията на бездомника. Той разказва, че е нападнат в гръб. Твърди, че не е разговарял с младежите, но ги е виждал и друг път да закачат хора като него.

Васко Георгиев, пострадал: Просто компанията си беше такава - младежи, къде правят само глупости. Аз минавах и той отзад се засили и ме ритна. Аз паднах. Такова им е възпитанието.

Пострадалият мъж не е подавал сигнал в полицията. Извършителят, който утре трябва да навърши 16 години, е ученик в професионална гимназия в града.

Ст. комисар Петър Коцин, директор на ОД на МВР-Видин: До момента не ни е известен. Няма абсолютно никакви криминални прояви, нито инспектор от Детска педагогическа стая е работел с него.

В гимназията, в която учи десетокласникът, казват, че до сега не е проявявал агресия.

Евлогия Манджукова, директор на ПГ по туризъм „Михалаки Георгиев" - Видин: В никакъв случай не оправдаваме такава постъпка, но сме неприятно изненадани, че този ученик е направил това нещо, тъй като той има склонността да бъде вербално невъздържан. По-скоро го отдавам, и така, коментирайки с неговите връстници, че по-скоро това е някакъв стремеж да се покаже, избиване на някакви такива младежки комплекси.

След инцидента в училището психолози вече са разговаряли с учениците.

Мария Петкова, педагогически съветник в ПГ по туризъм „Михалаки Георгиев" - Видин: Ще продължи да се работи, за да се преодолее тази криза във връзка с инцидента. Все пак много от тях съответно са и негови приятели и ще вървим в посока да не се извърши повторно такова деяние от въпросния ученик.

Повечето от учениците са изненадани и възмутени от агресията.

Автор: Анжела Каменова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
97-а вечер на протести в София
97-а вечер на протести в София
Нова заповед: Променят се правилата при карантина у дома заради COVID-19
Нова заповед: Променят се правилата при карантина у дома заради COVID-19