НОВИНИ

Трифонов: Началникът на кабинета прекрачи своите правомощия и изрече клевети по адрес на Любомир Каримански

bnt avatar logo
от БНТ
06:32, 04.04.2022
7885
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански за управител на Българската народна банка.

Изявлението му е по повод изказвания на говорителя на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев по темата.

Вчера в телевизионно интервю Минчев заяви, че по-скоро Андрей Гюров е кандидатът на коалицията. "Управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати", уточнява лидерът на "Има такъв народ".

"Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански", пише още във Фейсбук Трифонов.

Думите му са по повод изказване на Лена Бориславова, че застава зад кандидатурата на Андрей Гюров, който нямал съмнителни петна в биографията си и, че не трябва да се допуска второ КТБ в България. Самият Любомир Каримански коментира ситуацията в същия пост.

"Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние - "Има такъв народ", сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит", заяви Любомир Каримански.

Любомир Каримански, ИТН: Необходимо е постът управител на БНБ да бъде издигнат надпартийноСвали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
226 са новите случаи на коронавирус
226 са новите случаи на коронавирус
Нови атаки в Херсон и Одеса
Нови атаки в Херсон и Одеса