НОВИНИ

Дъждът ще спира през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 03.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес застудяването продължи - максималните температури бяха между 7 и 18 градуса. Имаше и валежи, а на места беше и все още доста ветровито – в Пазарджик поривите на северозападния вятър достигаха близко 80 км/ч. През следващото денонощие вятърът ще отслабне.

В Северна България още в началото на нощта валежите ще спрат, а на юг чак след полунощ. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Сутрешните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните за деня ще са между 10° и 15°. След обяд над Югозападна България отново ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – сняг.

Над планините облачността ще е по-често значителна, в масивите от Западна България със слаби валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1000 метра надморска височина. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от запад-северозапад.

Облачно и с превалявания ще е над Средиземноморието, на Апенините и южната част от Балканите. Ветровито и с валежи от дъжд, на места значителни ще е в голяма част от Западна Европа. Над централните райони от континента ще е без валежи, но ще е по-студено от обичайното.

У нас във вторник преди обяд все още на отделни места в Южна България ще има слаби валежи от дъжд. В сряда ще е предимно слънчево и дневните температури ще се повишат с 4 - 5 градуса. В четвъртък отново ще превали и прегърми, но в петък ще е слънчево и по-топло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Около 60% е избирателната активност в Сърбия
От нашите пратеници: Около 60% е избирателната активност в Сърбия
Класиците ни завършиха шести в отборното класиране на Евро 2022
Класиците ни завършиха шести в отборното класиране на Евро 2022