НОВИНИ

Трифонов за пленарния дебат относно БНБ: Явно договорките са ги правили други

bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 15.04.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира отхвърлянето на кандидатурата на Любомир Каримански за БНБ от Народното събрание.

"Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито! Между другото, гледах внимателно дебата в НС, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един!", написа Трифонов във Фейсбук.

Според Слави Трифонов "Има такъв народ" са обвинявани в задкулисни договорки, докато "явно договорките ги бяха направили други".

По-рано днес Народното събрание отхвърли кандидатурата на Каримански за гуверньор на БНБ. По-късно през деня обаче Ива Митева съобщи, че ИТН отново ще номинира Каримански при започването на нова процедура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик поведе в полуфиналната серия срещу Монтана
Нефтохимик поведе в полуфиналната серия срещу Монтана
Рилски спортист записа категорична победа над Черно море
Рилски спортист записа категорична победа над Черно море