НОВИНИ

Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя между Ботевград и Враца

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:57, 07.11.2020
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

Пореден тежък инцидент на пътя. Трима души загинаха в тежка катастрофа край ботевградското село Литаково. Челно се удариха джип и автобус. Ранените са настанени в столичната болница "Света Анна".

За съжаление към черната статистика на "Пътна полиция" днес ще бъдат прибавени нови случая. Тревожното е, че отново ставаме свидетели на изключително тежка катастрофа с участието на младежи. При удара край Ботевград в джипа на място са загинали шофьора и неговия спътник. По неофициална информация единият не е имал книжка, тъй като е бил непълнолетен - има вероятност именно той да е управлявал джипа, но това ще установи разследването на прокуратурата.

Джипиесът на автобуса, в който са пътували работници, прибиращи се от нощна смяна, е засякъл скорост от 82 км/ч непосредствено преди удара. Шофьорът също е пострадал тежко и е настанен в болница. На място са помагали очевидци, за да извадят хората от автобуса.

Около 6.30 ч. сутринта на пътя Ботевград-Враца, край Литаково челно се удрят джип и автобус.

"По джипа, другият участника в ПТП-то, са минали други такива ловни джипове, които като са видели какво е станало са минали отдолу по земния път и никой от тях не е реагирал и не е помогнал", каза Цветан Тодоров, собственик на транспортната фирма.

По първоначални данни джипът е навлязъл в насрещното движение при изпреварване на прав участък и се е ударил челно в автобуса. След жестокия сблъсък автобусът, в който пътували около 40 работници от ботевградския завод, излязъл от пътя и се ударил в крайпътно дърво. В джипа са били двама младежи. Единият от тях няма шофьорска книжка и се изяснява кой е карал. Те са загинали на място.

"Към шофьора няма никакви упреци. Изключително търпелив, изключително внимателен. Това ни е един от най-добрите шофьори. Машината беше добра, поддържана. Ние не пестим от ремонтите на нашите автобуси", заяви Цветан Тодоров.

От автобуса най-тежко са пострадали две жени, които са седели на предните седалки, едната работничка изхвърчала от предното стъкло. Заедно с шофьора тримата са откарани в столичната болница "Св. Анна".

"С екипите на Центъра за бърза помощ са докарани трима човека. Две жени на по 54 години и шофьора на автобуса, мъж на 64 години. Шофьорът е със счупвания на двата крака. Тежки счупвания", каза д-р Славчо Близнаков изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна".

Няколко часа по-късно най-тежко пострадалата жена губи битката за живота си в следствие на тежките травми.

На този фон данни на Пътна полиция са доста тревожни. За първите седем дни на ноември са станали близо 90 тежки катастрофи. Загиналите са 11, а ранените 103-ма. От началото на годината тежките катастрофи са почти 5000, а загиналите 394.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наближава ли локдаун в България?
Наближава ли локдаун в България?
"Дер Класикер" не разочарова: Пет гола, още два отменени, но накрая отново Байерн ликува
"Дер Класикер" не разочарова: Пет гола, още два отменени, но накрая отново Байерн ликува