НОВИНИ

Трима загинаха в катастрофа между влак и камион край гара Орешец

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:06, 07.06.2022 (обновена)
6694
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Пътнически влак блъсна камион на неохраняем жп прелез при Гара Орешец, съобщиха от МВР. Сигналът за тежкото транспортно произшествие е подаден в 13.35 ч. на телефон 112.

По първоначални данни има трима загинали – шофьорът на камиона и двамата машинисти. Установява се дали има пострадали пътници от композицията.

На място работят екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Камионът бил пълен с натрошени камъни (фракция).

Временно е преустановено движението между гарите Димово и Орешец поради инцидент на железния път, потвърждават от БДЖ. В участъка гара Видин – гара Дреновец ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците.

"Бърз влак №7623 (Видин – София) престоява в междугарието Димово – Орешец поради инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия на жп прелез при село Белщица. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път", посочват още от БДЖ.

Следователи от Националното следствие поемат разследването на катастрофата. Те пътуват към мястото със специално оборудван мобилен център за разследване. Досъдебното производство е образувано по неотложност с първоначалния оглед на местопроизшествието и е под наблюдението на Окръжна прокуратура-Видин.

По темата работиха: Иво Никодимов, Анжела Каменова - БНР

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златан Ибрахимович ще се съгласи на по-ниска заплата в Милан
Златан Ибрахимович ще се съгласи на по-ниска заплата в Милан
ДБ: Държавата да поеме 50% от картите за градски транспорт
ДБ: Държавата да поеме 50% от картите за градски транспорт