НОВИНИ

Триумф за Софийската опера и балет в Южна Корея

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
22:10, 22.10.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Българско участие в Международния оперен фестивал в Тегу, Южна Корея. Софийската опера представи "Електра" от Рихард Щраус.

Вече 20 години Тегу се слави с най-големия международен оперен фестивал в Южна Корея. Два спектакъла тук на постановката на маестро Пламен Карталов с два различни състава солисти в два последователни дни и двата с препълнена до краен предел зала с 1500 места.

"Корейската публика е емоционална като нашата и ние дадохме всичко от себе си , за да възпламеним тази емоция", каза Цветана Бандаловска.

"Това е извън всички възможности на човешкото същество. Спектакъл, който е с много, много качества", посочи Гергана Русекова.

Към звездите на софийската опера се присъединиха и техни южнокорейски колеги. А Оркестърът на операта в Тегу беше под диригентството на Евън Алексис Крист.

"Възхитен съм от постановката на маестро Карталов и от изключителния талант на всички ваши изпълнители. За мен нашето сътрудничество е истинско вдъхновение", заяви Гап-гюн Джонг -директор и художествен ръководител на операта в Тегу.

"Огромно е вълнението защото това е Софийската опера, пред която коленичи целият този фестивал . Щастлив съм!", каза Пламен Карталов -директор на Софийската опера и балет.

През ноември в София пък очакваме “Мадам Бътерфлай” от Пучини на корейски постановъчен екип.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборни резултати: Швейцария прави политически завой надясно
Изборни резултати: Швейцария прави политически завой надясно
Втора титла за България от световното първенство по борба за ветерани
Втора титла за България от световното първенство по борба за ветерани