НОВИНИ

Туристическият съюз раздаде годишните си награди

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:53, 12.11.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Българският туристически съюз раздаде годишните си награди. В томболата за два леки автомобила участваха най-запалените любители туристи, които събират печати и марки в книжките със 100-те национални туристически обекта.

Приключенстването в опознаване на красотите в България за семейство Цанкови започва преди около 13 години. Първите два печата поставят в Музея на солта в Поморие и в Историческия музей в Созопол. И не спират до днес - да украсяват книжката с печати, но и да колекционират спомени.

"То не е само любов към пътуването, ами е любов към България и емоцията от обиколките, от всичките красоти на България - не се забравят", споделя Радостина Цанкова.

"Пътуването с родителите ми и с брат ми определено помага за сплотяването между нас и създаването на повече забавни и интересни моменти", смята Борис Цанков.

"Това е една цел, която реших, че трябва да постигнем, за да покажем България на децата ни, да обиколим всички кътчета на родината, за да можем да ги запознаем с нашата история, минало, природните ни красоти", разказва жената.

Историята на книжката е започнала заедно със създаването на туристическия съюз - през 1966 година. И до днес е преминала през няколко трансформации.

"Не само природните забележителности, историческите такива, религиозните, цялата ни държава е много прекрасна и това движение има едно, не само опознавателно, ами едно възпитателно значение за цялата страна, за подрастващото поколение. Но и за едно развитие на българския туризъм", твърди Венцислав Венев, председател на Българския туристически съюз.

"Когато погледна пълната с печати книжка определено душата ми се запълва с щастие, защото разбирам колко много съм постигнал за последните 10 години", споделя Борис Цанков.

Поставят последния си печат преди два месеца в София. И пак тук поставят началото на ново приключение - с нов печат в новата допълнена книжка. И се надяват на нови вдъхновяващи разходки, които да запечатват не само в книжката, но и в съзнанието си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът във влака София - Варна: инцидент или системна грешка?
Пожарът във влака София - Варна: инцидент или системна грешка?
Меле и падащи по стълбите запалянковци след победата на Славия над Левски на "Герена"
Меле и падащи по стълбите запалянковци след победата на Славия над Левски на "Герена"