НОВИНИ

Турски съдия ще ръководи евроквалификацията Унгария – България

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 24.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Турчинът Халил Умут Мелер ще ръководи втората среща на България от европейските квалификации – гостуването на Унгария. Мачът е в понеделник, 27 март, от 21:45 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport!

Помощници ще бъдат Мустафа Емре Ейсьой и Керем Ерсой, а четвърти арбитър е Арда Кардешлер – всички негови сънародници. Делегат на УЕФА е Дейвид Макдауъл от Словения, а за съдийски наблюдател централата е изпратила Маринус Коопман (Нидерландия).

На 36-години Умут Мелер вече ръководи мачове в групите на Шампионската лига. Последният му международен мач беше срещата-реванш от осминафиналите на 7-и март между Бенфика и ФК Брюж, завършила 5:1.

Освен това има два мача в групите на Лига Европа през този сезон, както и два мача в турнира Лига на Нациите, но само в Лиги А и В. Един от тези мачове беше и последният на Ивайло Петев като национален треньор на Босна и Херцеговина – гостуването на Румъния, когато босненците вече си бяха гарантирали първата позиция.

Има два мача във визитката си на българския ЦСКА, но и двата завършват неудачно за "армейците". Той ръководи срещата от Лига Европа ЦСКА - ЧФР Клуж през 2020 година. Румъндице спечелиха с 2:0 в София. Две години по-рано надува свирката на мача ФК Копенхаген – ЦСКА, пак в Лига Европа, завършила 2:1 за датчаните.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът ни в Румъния специално пред БНТ: 10 български моряци са на задържаните кораби
Посланикът ни в Румъния специално пред БНТ: 10 български моряци са на задържаните кораби
Пенсионери зад волана: Съгласни ли са да подновяват книжките си на всеки 5 години?
Пенсионери зад волана: Съгласни ли са да подновяват книжките си на всеки 5 години?