НОВИНИ

Ученичка от Търговище дари на болно дете наградата си от музикален конкурс

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 02.04.2021
Чете се за: 04:00 мин.
У нас
Слушай новината

11-годишната Шеннур от Търговище дари паричната си награда от конкурс на болно дете от града. Тя предпочела да помогне за лечението, вместо да запише песен с парите от наградата.

Шеннур е ученичка в 5-и клас и възпитаник на школа по естрадно пеене в Търговище.

"Много обичам да пея, като казвам много обичам, пеенето е като моят живот, без пеенето не мога да правя нищо, пея от сутрин до вечер. Сигурна съм, че съм надула главата на тате и мама, но какво да правим, слушам песен докато правя тестове, докато уча", каза Шеннур Фикрет.

Никола е на 3. Има сестра-близначка - Рая, с която са родени недоносени, но момченцето е с по-сериозни увреждания - епилепсия, микроцефалия и детска церебрална парализа. Лечението му в чужбина струва 3 хиляди лева на месец.

"Лечението, за многото време, което сме там, е доста скъпичко за нас и благодарение на хората, които даряват, и дават големите си сърца за деца, които са с увреждания, постигнахме доста голям резултат. Продължаваме борбата с ДЦП и с неговото развитие, борбата до тук е успешна, но трябва все още да извървим много дълъг път, в който Никола все още да върви все нагоре, и затова са ни необходими все още средства, за да продължи неговата активна рехабилитация", споделя Жанета Начева, майка на Никола.

Шеннур иска да помогне на малкото момченце, затова решава лично да му дари наградата си от местен конкурс.

"Много се радвам да даря паричките, защото ми дойде отвътре, ако бях записала песента, някоя песен, щеше да се чуе две седмици и край, нали? А когато дариш пари, остава в тебе завинаги, чувството никога не си тръгва, защото правиш добрина, също така мисля, че е добре да се даряват парички, защото всяко дете заслужава нормално и хубаво детство", споделя Шеннур Фикрет.

Жестът на момиченцето топли сърцата и на изстрадалите родители.

"Искам да изкажа своите благодарности към това прекрасно момиче Шени, която със своята добра кауза помага на нашето дете Ники, и на всички добри хора, които са заедно с нас в тази борба", каза Стелиян Димитров, родител.

"Бяхме много приятно изненадани от жеста, който направи младата бъдеща певица, която с такова желание и с такова благородно сърце ни изненада. Всяка една помощ за нас е от голямо значение. Пожелавам й да бъде все така борбена и да продължава да върви нагоре с това, което иска и много успех занапред. Нашето семейство й благодари за жеста, който направи, много са хората с големи сърца, които помагат, и нека да бъдат още повече, защото наистина се нуждаят много дечица от помощ. Всеки събран лев, който отива в дарителската сметка ни е от голяма помощ", каза майката на Никола.

А на разяла Шеннур дарява и Рая - сестричката на Никола - с песен.

Текст: Герасим Герасимов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избирателните комисии в подготовка за вота в неделя
Избирателните комисии в подготовка за вота в неделя
Във Варна монтират специални платформи и птицебрани, за да предпазят щъркелите
Във Варна монтират специални платформи и птицебрани, за да предпазят щъркелите