НОВИНИ

Ученици са заловили шофьора, избягал след тежката катастрофа с мотор в Стара Загора

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 07.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Трима ученици заловиха шофьора, опитал да избяга след катастрофата в Стара Загора, в която загина моторист. Ахмед Ариф е заловен в централния градски парк "Пети октомври" час след катастрофата. Днес съдът в Стара Загора му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

18-годишните Радослав Иванов и Григор Бакалов и 16-годишният Живко Иванов са тримата младежи, които залавят шофьора беглец. Едно от момчетата чуло удара от катастрофата, вижда колата да спира, а шофьора - да бяга. Около 10 души тръгват след него. Започва преследване покрай Античния форум. Споделят, че не било трудно да го открият.

Момчетата успяват да разберат телефонния му номер и по време на преследването разговаряли с него. Шофьорът беглец е задържан в зоната за деца в Градската градина.

Момчетата казват, че не се чувстват герои и всеки би трябвало да реагира по същия начин в такава ситуация.

Пак протест в Стара Загора заради зачестилите инциденти на пътя

За постъпката си те ще бъдат наградени от ръководството на МВР. А съдът в Стара Загора днес остави в ареста шофьора. Пред залата, където се гледа мярката му, го чакала майката на загиналия моторист.

Ахмед Ариф живее от 4 години в България. Студент е по медицина в Тракийския университет. От три месеца има шофьорска книжка. Защитата му обяви, че ще обжалва задържането му под стража пред Апелативен съд Пловдив.

Вижте повече във видеото

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сгъстяват ли се облаците над канцлера на Австрия Себастиан Курц?
Сгъстяват ли се облаците над канцлера на Австрия Себастиан Курц?
Биляна Дудова е на световния връх в женската борба (ВИДЕО)
Биляна Дудова е на световния връх в женската борба (ВИДЕО)