НОВИНИ

Задочен спор между президента Румен Радев и кандидат-президента Лозан Панов

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:00, 07.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Словесна престрелка между президента Румен Радев и кандидата за президент Лозан Панов заради репликата на Панов в "Още от деня" по адрес на Радев, че е "фалшив герой".

Панов обясни това определение с мнението си, че Радев не е използвал всички възможности, за да се противопостави на назначението на главния прокурор Иван Гешев и е започнал да говори остро по темата едва след акцията на прокуратурата в президентството. Румен Радев пък отговори, че неговият дебат е с гражданите, зад които стои през целия си мандат.

Кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет, и председател на Върховния касационен съд Лозан Панов обвини президента Румен Радев, че е яхнал вълната на народното недоволство едва когато прокуратурата е влязла в неговата институция, но е стоял безучастен, когато са овладявани други структури в държавата. Той даде пример с назначаването на главния прокурор.

"След това този нормален гняв на хората беше оглавен от президента, това беше човекът, който пое този гняв и то без, според мен, основание и ето тогава аз замълчах, защото не искам да участвам в създаването на един фалшив герой", заяви Лозан Панов.

Румен Радев: Аз съм човек на дълга, а претенцията, че са герои, оставям на други

Държавният глава коментира лаконично репликата на председателя на Върховния касационен съд и каза, че очаква толерантен дебат без компромати.

"Аз съм човек на дълга. Претенциите, че са герои, оставям на други. Вижте, аз очаквам наистина в тази напрегната обстановка да има една толерантна кампания. Да бъдат водещи идеите, а не компроматите, и най-вече всеки да има възможност да изяви себе си. Да се представи кой е, за какво се бори и как ще се бори. Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия този мандат", отвърна Румен Радев.

На въпрос с кого от другите кандидат-президенти би му бил интересен дебатът, той посочи, че с всички ще бъде интересен.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Балтова: Зимният туристически сезон ще бъде доста по-труден
Министър Балтова: Зимният туристически сезон ще бъде доста по-труден
ЦСКА замина за Банско, Вион тренира на пълни обороти
ЦСКА замина за Банско, Вион тренира на пълни обороти