Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Лозан Панов: Съдебната система е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 06.10.2021
10493
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

"Случи се така, че г-н Гешев премина като едно торнадо, благодарение на своя необуздан характер, през държавата и всъщност показа по един безспорен начин, че проблем в съдебната система съществува, от тук нататък моя задача е да издигна тази тема на ниво кампания, за да може да покажем защо има нужда от тази сфера от промяна", каза в "Още от деня" Лозан Панов, кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет, председател на ВКС.

И подчерта, че характерът, който е проявявал като председател на ВКС, може да продължи да осъществява и като президент на Република България.

На въпрос за предложението на Кирил Петков да заеме мястото на главен прокурор отговори: "Проблемът не е в смяната на лицето Гешев с лицето Лозан Панов. Това не е решението".

Според него президентската институция може да бъде остойностена с характер, защото в ситуациите един човек проявява своя характер.

"Бедни сме, защото ни крадат и защото тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, всъщност пазят крадците. Ето връзката със социалната тематика", отбеляза кандидатът за президент защо един от важните пунктове на кампанията му е съдебната система.

Той припомни протестите при избора на Гешев и подчерта, че ако той е бил президент, не би подписал указа за назначаването му, защото определено смята, че той не притежава качествата да бъде главен прокурор.

"Определено смятам, че един президент трябва да има за свое кредо интересът на народа. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един такъв човек, който очевидно е негоден да изпълнява тази длъжност главен прокурор", заяви Панов.

Подчерта, че решенията, които е взимал като председател на ВКС, ги е взимал не защото ще е добре за него, а защото са добре за ВКС.

"Проблемът в съдебната система е в това, че тя е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов", каза Лозан Панов и подчерта, че проблемът на съдебната система не е личностен, проблемът е системен, това се случи като Борисов даде на ДПС съдебната власт, повтори още веднъж той.

Какво още каза Лозан Панов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Притежава ли сръбски министър луксозни имоти по Южното Черноморие?
Притежава ли сръбски министър луксозни имоти по Южното Черноморие?
И тази вечер протест в Стара Загора срещу безразсъдното шофиране
И тази вечер протест в Стара Загора срещу безразсъдното шофиране