УЕФА позволи частично завръщане на феновете по стадионите в международни мачове

от БНТ
21:33, 01.10.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Спорт
уефа позволи частично завръщане феновете стадионите международни мачове

Изпълнителният комитет на европейската футболна централа взе решение да допусне частично завръщане на зрителите по стадионите в двубоите под егидата на УЕФА.

Новината е следствие от успешното провеждане на финала за Суперкупата на Европа между Байерн и Севиля в Будапеща на 24 септември и влиза в сила още от мачовете на националните отбори в началото и средата на октомври.

До 30% от капацитета на съоръженията ще могат да бъдат заети от запалянковци при условие, че местното законодателство на съответната държава позволява присъствието на публика на спортни мероприятия. Към момента обаче се забранява посещение на двубои от страна на гостуващи фенове.

Социалната дистанция и спазването на задължителните противоепидемични мерки, в т.ч. носенето на предпазни маски, ще е задължително, като привържениците следва стриктно да спазват отредените им места.

"Решението е логична първа стъпка към завръщането на публиката, като поставяме здравето на хората и местните закони на първо място. Макар COVID-19 да е общият ни враг, всяка държава го бори по различен начин, затова и ние сме длъжни да се съобразим със съответните власти по места", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Новината означава, че важният полуфинален плейоф, в който българският национален отбор посреща Унгария на 8 октомври, няма да се играе пред празни трибуни.

Утре, 2 октомври, Българският футболен съюз ще публикува допълнителна информация за начините за закупуване на билети, както и правилата за посещение на футболен двубой в условията на пандемията. В най-скоро време в продажба ще бъдат пуснати и билетите за следващия домакински сблъсък на "лъвовете" - срещу Уелс на 14 октомври.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕП отчита влошаване на принципите на правовата държава в България
ЕП отчита влошаване на принципите на правовата държава в България
Станишев и левите премиери: Парите за възстановяване да стигнат до гражданите и бизнеса навреме
Станишев и левите премиери: Парите за възстановяване да стигнат до гражданите и бизнеса навреме