НОВИНИ

Уест Хям отново надви АЗ и ще играе във финала на Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 18.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
уест хям отново надви играе финала лигата конференциите
Слушай новината

Отборът на Уест Хям Юнайтед стана първият финалист в турнира Лига на конференциите, след като победи с минималното 1:0 като гост състава на АЗ Алкмаар в реванша и по този начин елиминира нидерландския тим с общ резултат 3:1.

"Чуковете" на Дейвид Мойс пристигнаха в Алкмаар с гол преднина от първия двубой и въпреки че тази вечер срещата започна трудно първото по-сериозна ситуация се откри именно пред тях в 25-ата минута, когато удар на Лукаш Пакета срещна гредата.

Домакините от АЗ пък бяха задължени да търсят попадение, с което да изравнят общия резултат, но опасните ситуации пред тях просто отсъстваха.

Така се стигна до 81-ата минута, когато от нищото нидерландците можеше да стигнат до попадение, след като Тило Керер насочи опасно топката към собствената си врата, но стражът Алфонс Ареола внимаваше и изби топката.

В третата минута от добавеното време пък Уест Хям най-накрая сложи точка на интригата в сблъска, след като Пабло Форналс открадна топката в средата на терена и след самостоятелен пробив реализира единственото попадение в срещата.

С успеха си "чуковете" прекъснаха серията на своя съперник от 25 домакински срещи в Европа и освен това се класираха на първи европейски финал от сезон 1975/76 насам, когато английският тим участва в спора за трофея от турнира за Купата на носителите на националните купи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома удържа Байер Леверкузен и ще спори за трофея в Лига Европа
Рома удържа Байер Леверкузен и ще спори за трофея в Лига Европа
Нюкасъл удари звучно Брайтън и вече докосва Шампионската лига
Нюкасъл удари звучно Брайтън и вече докосва Шампионската лига