НОВИНИ

Украйна атакува Москва с дронове

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:50, 10.09.2024 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Снимка: БНТ
Слушай новината

Масирани удари между Русия и Украйна с дронове. Украински безпилотни апарати достигнаха Москва. Руски медии съобщават, че при нападението е загинала 46-годишна жена, а трима души са ранени.Първоначалните информации за убито 9-годишно дете не се потвърдиха. Украйна съобщи, че е свалила над 40 руски дрона.

В 930-я ден от война Украйна предприе масирана атака с дронове срещу Русия. Руските власти съобщиха, че тази нощ е свалила 144 безпилотни апарата. В района на Москва са прехванати над 20 дрона. Най-големи поражения има в Раменское, което се намира на 50 километра от Кремъл. Дрон се врязъл в жилищен блок. Загинала е жена, а трима са ранени.

"Беше около 4 часа сутринта. Чух шум от перка. И когато дръпнах завесата, сградата беше ударена пред очите ми. Живея на 16-я етаж. Удариха 4 етажа под нас" разказа потърпевш.

Целият блок е евакуиран.

"В шок сме. Грабнахме няколко неща, взехме децата и кучето и избягахме. Мислехме, че сградата ще се срути", разказа пострадала.

Така е изглеждало въздушното пространство на Русия по време на украинската атака. Нападението затвори четири руски летища. Спряха да работят и международните Шереметиево и Домодево. По-късно полетите бяха възобновени, но все още има закъснения.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоан Гризман с ново постижение за Франция
Антоан Гризман с ново постижение за Франция