НОВИНИ

Усложнена остава зимната обстановка в Северна България

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 30.11.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Регионални

Натрупалите около 10 см сняг в Русенска и Разградска област доведоха до пътни инциденти, километрични опашки и спиране на тока в няколко села. Трудно се минава и през прохода Шипка и Прохода на Републиката.

Обърнати коли, закъсали камиони, хаос и изнервени шофьори - такава е ситуацията след падането на първия сняг. Заради усложнената зимна обстановка автобус се блъсна в камион край разградското село Благоево, няма пострадали.

По пътя Русе-Разград се стигна до километрични опашки, защото 4 румънски тира с износени гуми блокираха в снега край село Писанец. Наложи се спасителни екипи да ги изтеглят.

Към 20.00 часа обстановката се нормализира. И трите села в Русенско, които останаха без електрозахранване, вече имат ток. Чистенето и опесъчаването на пътищата ще продължи и тази нощ. Над 400 снегорина борят със снеговалежа в страната.

При една педя сняг жителите на русенските села Табачка, Кошов и Червен останаха на студено и тъмно.

Петранка Драганова, кметски наместник на с.Табачка: Някъде централно е била аварията . Мокрият сняг създава проблеми. Това е обичайно, тъй като има дървета около проводниците.

В село Табачка няма и хранителен магазин, затова хората бързат да се презапасят с продукти по заявка. Въпреки че 26 машини не спират да чистят и опесъчат в областта, много от шофьорите не бяха доволни.

Заради закъсали камиони до обяд частично затворен остана пътя Ловеч - Плевен. Инцидент с автобус, пътуващ от Разград за София, се размина без жертви и пострадали. Той се е блъснал в тир край село Благоево.

Теодор Тодоров, началник на „Пътна полиция" - Разград: Двата автомобила са се ударили съвсем леко в предните си леви части. Пътниците своевременно бяха претоварени на друг автобус, така че никой не е бедствал днес при този инцидент.

Лъчезар Близнаков, главен инспектор от Пътна полиция: Има констатации за неподготвени водачи, но в повечето случаи се касае за подценяване на пътната обстановка, от сутринта на тел. 112 са получени над 40 сигнала за самостоятелно катастрофирали превозни средства.

Очаква се тази нощ температурите да паднат под нулата, което ще доведе до заледяване на много участъци в страната. Затова от Агенция Пътна инфраструктура призовават шофьорите да са внимателни и задължително да тръгват на път със зареден телефон, пълен резервоар и вериги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французойка става първата жена съдия на мач от ШЛ при мъжете
Французойка става първата жена съдия на мач от ШЛ при мъжете
Експерт: Има алтернативни варианти, ако положението с водата в Бургас стане критично
Експерт: Има алтернативни варианти, ако положението с водата в Бургас стане критично