НОВИНИ

Усложнена ще остане обстановката през нощта по планинските проходи и в Източна България

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 30.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Оправдаха се предупрежденията за дъжд, сняг, силен вятър, виелици. До момента най-силните пориви на вятъра са около 65 км/ч, а най-дебела е снежната покривка в София и Разград - 15, в Ловеч - 20 см.

Усложнена ще остане обстановката през нощта по планинските проходи и в Източна България, където ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Снеговалежите там ще отслабват и до утре сутринта в повечето райони ще спрат, но условията за снегонавявания остават. Минималните температури в цялата страна, с изключение на Черноморието ще са отрицателни - от минус 8° до минус 1°. Сутринта ще има условия за заледявания.

През деня от запад облачността ще продължи да намалява, в много райони до предимно слънчево, а северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен. Ще бъде студено с максимални температури между 0° и 3°, само на морския бряг - около 4°-5°.

Преди обяд сняг ще превалява все още над планините в източните райони, но по-късно там, както и над останалите масиви ще е слънчево.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите в курортите ще са отрицателни, само в Банско следобед ще е малко над нулата.

Слънчево, но студено ще бъде времето в западните и централните райони от Балканите. Над югоизточната част все още ще има превалявания от сняг, в крайбрежните зони - от дъжд.

Над Великобритания и Пиренейския полуостров ще е предимно слънчево, а дъжд ще вали в много райони от Западна Европа, в Прибалтика и западните райони от Централна Европа. Нов средиземноморски циклон ще определя времето на Апенинския полуостров - облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд.

У нас в сряда в североизточните райони ще прехвърча сняг, докато над по-голямата част от Южна България ще е слънчево. Сутринта, ще е много студено, особено в Северна България, където снежната покривка ще се задържи и там температурите сутринта ще паднат до минус 10° - минус 12°. През следващите дни ще се затопля, по-съществено в източната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори мандат за акад. Юлиан Ревалски като председател на БАН
Втори мандат за акад. Юлиан Ревалски като председател на БАН
Дядо Коледа с позитивно послание - ще работи по график, въпреки пандемията
Дядо Коледа с позитивно послание - ще работи по график, въпреки пандемията