НОВИНИ

Утре ще бъде още по-горещо

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 23.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и горещо начало на новата седмица в почти цялата страна, с изключение на Черноморското ни крайбрежие. 34 - 35° достигнаха температурите днес, а утре още малко ще се повишат. Високите температури, в комбинация със сухото време, в близките два дни отново ще създават условия за пожари. Особено висок е рискът в Дунавската равнина.

Утре ще духа и слаб източен вятър. Денят отново ще е слънчев, след обяд над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Максималните температури ще бъдат от 31° до 36°.

Отново по-прохладно ще бъде по морския бряг - там дневните температури няма да превишават 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Преди обяд и над планините ще бъде слънчево, но по-късно над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по високите части - от северозапад.

Слънчево ще е времето в повечето райони от Западна Европа, както и на Апенините и Пиренеите. Над Южна Германия и над останалата част от Централна Европа ще има по-съществени увеличения на облачността и на места превалявания.

Съществено захлаждане и валежи, в отделни райони - значителни, ще има и в северозападната половина от Балканите. Причината - студен атмосферен фронт, който ще премине и през нашата страна в средата на седмицата. Ще бъде ветровито. Ще има райони с интензивни валежи и гръмотевици. В сряда - главно в Западна България, а в четвъртък - вече на много места в цялата страна. През следващите дни ще бъде слънчево, на отделни места със следобедни превалявания. След временно понижение, температурите отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън и Джонсън обсъдиха Афганистан преди срещата на върха на Г-7
Байдън и Джонсън обсъдиха Афганистан преди срещата на върха на Г-7
От септември: С 10% по-ниска пенсия от НОИ, ако получаваме и втора пенсия
От септември: С 10% по-ниска пенсия от НОИ, ако получаваме и втора пенсия