НОВИНИ

Търси се собственикът! Полицай намери голяма сума пари

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:51, 23.08.2021
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Търси се собственикът на намерена сума пари! Банкнотите открил полицейски служител и незабавно ги предал в Столичната дирекция на вътрешните работи. Случаите като този са почти ежедневие за полицаите в София. Те си имат и специални методи, за да докажат безспорно на кого точно са парите.

Късният следобед на 18 август полицай намерил сумата до новопостроена сграда в района между улиците "Антим Първи" и "Опълченска". Незабавно ги предал в СДВР.

"Към настоящия момент продължава да бъде издирван собственикът на тази сума пари. Когато по безспорен и категоричен начин бъде доказано, когато се появи, че това е той, сумата ще му бъде върната", заяви Иван Георгиев, началник сектор в СДВР.

Преди да получи парите собственикът трябва да съобщи на полицаите каква точно е сумата, какви са банкнотите, дали например са били в чанта или портфейл. Случаи като този обикновено приключват позитивно и собствениците са откривани.

"Но когато те не бъдат намерени, не се появи собственикът, сумите се заприходяват към Столична община в полза на държавата", допълни Иван Георгиев.

Добрите хора не са изчезващ вид, но често предпочитат да останат анонимни. Така полицаят, намерил парите, не иска да става герой в репортаж заради постъпката си, която смята за напълно нормална. Анонимен е и главният герой в историята на Цветомир Донов, който една сутрин загубил на улицата портфейл с пари и документи.

"Върнах се по същия път. Нямаше го портмонето, но следобед вече ми се обадиха от полицията. Бяха се свързали с брат ми и ми намериха телефонния номер. Върнаха ми портмонето, парите, всичко беше вътре. Човекът, който е върнал портмонето, пожелал да остане анонимен, някакъв учител бил. Само това разбрах", разказа Цветелин Донов.

От полицията нямат данни за хора, които се опитват да излъжат, за да вземат чужди пари, предадени в районните управления. Но подчертават, че това е невъзможно да се случи.

"Тъй като си имаме наши способи, с които по безспорен и категоричен начин наистина доказваме собствеността на тези парични суми, разбира се, ако са придружавани от някакви допълнителни вещи, така че не го препоръчвам на хората, недобросъвестно да се опитват да се възползват от тези парични средства и да ги вземат", каза още Иван Георгиев.

Полицаите препоръчват да не се съобщава първо в социалните мрежи за намерени пари или документи, тъй като някой лесно може да злоупотреби с добрината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топалова е на победа от основната схема на силен ITF турнир
Топалова е на победа от основната схема на силен ITF турнир
Сред жертвите на наводненията в Тенеси са две 7-месечни бебета, в списъка на изчезналите има и деца
Сред жертвите на наводненията в Тенеси са две 7-месечни бебета, в списъка на изчезналите има и деца