НОВИНИ

Утре ще е последният топъл септемврийски ден

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 26.09.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Високи бяха и днес температурите в страната – 31 градуса достигна температурата в Сандански и Чирпан. Но след слънчевото и топло време през почивните дни, през новата седмица предстои захлаждане, което ще е съпроводено и от повече облаци и валежи.

Тази нощ ще бъде все още ясно и почти тихо и в сутрешните часове утре на отделни места видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 10° и 15°.

Новата седмица ще започне със слънце и утре ще бъде последният топъл септемврийски ден, с максимални температури между 25° и 30°. След обяд от запад облачността ще се увеличи и привечер в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността главно по северното крайбрежие. Максимални температури на въздуха: от 21° до 24°.

Слънце и над планините. След обяд само на отделни места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър.

Температурите в повечето райони на Балканите ще се задържат над обичайните за края на септември. Облачността от северозапад ще се увеличава и ще започнат превалявания. Краткотрайни валежи и ще има в централноевропейските страни и Централна Италия и на места в Западна Европа.

У нас захлаждането ще продължи - по-съществено ще е понижението на дневните температури и във вторник максималните ще са между 18° и 23°. Ще има валежи, на повече места и повече по количество във вторник и сряда в западната половина от страната. През следващите дни превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места главно в Южна България и по Черноморието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин се отдаде на туризъм и риболов в Сибир (Снимки)
Путин се отдаде на туризъм и риболов в Сибир (Снимки)
Ще застраши ли Коледа липсата на шофьори във Великобритания?
Ще застраши ли Коледа липсата на шофьори във Великобритания?