НОВИНИ

В Благоевград: 4 пъти до урните за 4 месеца

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 11.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

За четвърти път в рамките на 3 месеца гласуват днес жителите на община Благоевград. В цялата област избирателната активност е слаба. Въпреки това в следобедните часове за кратко пред някои секции се образуваха опашки.

В областния център избирателите за трета поредна неделя отиват до урните, след като миналите две седмици имаше избори за кмет.

Голяма част от жителите на Благоевград, които днес отидоха до урните, са гласували и на местните избори преди седмица. Според тях е важно да участват в изборния процес, за да има страната ни работещ парламент и правителство.

За разлика от кметските избори миналата седмица в Благоевград, когато в 57 от избирателните секции имаше по две машини, днес на три места само имаше по две устройства за гласуване.

От Районната избирателна комисия определиха като странно разпределението на машините в две от най-големите общини в областта Благоевград и Петрич.

Опитахме се да разгадаем, но не можахме да стигнем кой и защо ги определя по този начин, каза Йордан Симонски, зам.-председател на РИК Благоевград.

На няколко места в Благоевградска област се появиха проблеми с устройствата и за това изборите там продължиха с хартиени бюлетини.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордьор: 90-годишна жена от Русе гласува за 17 секунди
Рекордьор: 90-годишна жена от Русе гласува за 17 секунди
Казус: В чужбина няма пречка да се гласува повече от един път
Казус: В чужбина няма пречка да се гласува повече от един път