НОВИНИ

В близките часове валежите навсякъде ще спрат

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 14.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Очакванията са в близките часове валежите навсякъде да спрат, а утре ще вали главно в източната половина от страната. В западните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0° и 5°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, в отделни райони от мокър сняг. Ще бъде много ветровито, а вълнението на морето ще е силно, с височина вълните до около 2 метра и половина.

В планините ще е облачно и мъгливо, а валежи от сняг се очакват главно в Източна Стара планина и Странджа. Ще бъде ветровито, ще духа до умерен, в източните райони временно силен североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

С валежи, също предимно от сняг, ще бъде в източните части от Балканите. В южните райони от полуострова облачността ще се разкъсва и намалява. С валежи ще бъде и в много райони от Европа. Интензивни снеговалежи се очакват в северните части от континента. Максималните температури в европейските столици ще бъдат от 0° в Москва до 16° в Мадрид.

У нас в близките дни ще бъде по-често облачно, с валежи, предимно от сняг и повече в източната половина от страната, а в планинските райони там ще има и условия за навявания. Температурите ще се задържат по-ниски от обичайните за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Беретини подкрепи решението за задължителна ваксинация за участниците на Australian Open
Беретини подкрепи решението за задължителна ваксинация за участниците на Australian Open
Изпълнителният директор на Дортмунд оглави Германската футболна лига
Изпълнителният директор на Дортмунд оглави Германската футболна лига