НОВИНИ

В деня на изборите: Бъдете с БНТ от 6.55 ч. до часовете през нощта

деня изборите бъдете бнт 655 часовете нощта
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 11.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Общество
Слушай новината

Българската национална телевизия започва отразяването на изборния ден на 14 ноември, неделя, още в 6.55 ч.

Началото на изборния ден в ефира на БНТ 1 започва в сутрешния блок „Денят започва“ с водеща Христина Христова. До 9.00 ч. зрителите ще видят как стартира изборния ден, каква е избирателната активност и в най-отдалечените райони на страната.

От 9.05 ч. проследяването на изборния ден продължава в „Денят започва с Георги Любенов“. В неговия блок до обедната новинарска емисия зрителите ще видят как гласуват политическите лидери, как протича изборния процес в страната и чужбина, има ли нарушения. Сред гостите на Георги Любенов ще бъдат известни българи, писатели и музиканти.

В 15.30 ч. започва специалното студио „Избори 2 в 1: Резултатът“ с водещи Аделина Радева, Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев. Предаването ще проследи как протичат последните часове на изборния ден, какви са първите резултати от гласуването и първите реакции на политиците.

БНТ ще дава пълна информационна картина за вота и в новинарските си емисии.

Първата емисия е в 7.00 ч. сутринта, а обобщение на събитията гледайте в „По света и у нас“ в 12.00, 15.00 и 18.00 ч.

Екипите на медията ще проверяват за изборни нарушения, а кореспондентите в страната ще се включват на живо с най-актуалното.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Въпреки трудността на изборите 2 в 1, Българската национална телевизия е създала организация за експресна, обективна и проверена информация. За всичко случващо се в страната в деня на вота, БНТ ще осведомява и на новинарския си сайт bntnews.bg.
    
За обективното отразяване на третите парламентарни избори през годината и вота за президент и вицепрезидент, БНТ отново се доверява на две доказани социологически агенции – „Алфа рисърч“ и „Галъп“. С информацията от техните данни веднага след края на изборния ден ще стане ясен изборния резултат - кой печели, какви са възможните коалиции за управлението на страната и какви са профилите на гласоподавателите за различните кандидатпрезидентски двойки и партии.

Следете ИЗБОРИ 2021 по БНТ 1 и в реално време на bntnews.bg #ИзбериВажното

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще гласуват сънародниците ни в САЩ?
Как ще гласуват сънародниците ни в САЩ?
Отвориха за движение Прохода на Републиката
Отвориха за движение Прохода на Републиката