НОВИНИ

В "Европейци": Фабрика за мебели и розов кадилак - как в Ловеч развиват успешен бизнес?

Мария Костова
от Мария Костова
20:55, 26.02.2023 (обновена)
16294
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Лазарин Дочев е собственик на една от най-успешните фабрики за мека мебел у нас. Началото ѝ поставя преди повече от 33 години заедно с двамата си братя. Днес фирмата от Ловеч изнася продукция на няколко континента и е сред най-предпочитаните работодатели в региона.

Къде живее Лазар и каква е връзката му с един от розовите кадилаци на Елвис Пресли - вижте и ТУК

"Когато бях много малък, може би на четири или пет години, дойде една циганка отнякъде, пищна, с много злата. "След време" - каза - "вие ще бъдете много богати", спомня си Лазарин Дочев.

Има как предсказанието да се е сбъднало - и до днес смята, че богат не е човекът с много пари, а този, който знае как да се отнася с другите.

"Тези хора, всичките... вътре работят стотина човека, разчитат изцяло на мен. Аз имам чувството, че съм като някакъв голям родител и кой каквото има, и семейни проблеми, идва: "моля ти се, помогни тука, помогни там". Аз помагам и се чувствам щастлив от това", казва още Лазарин.

Рецептата за успешен бизнес включва качествена продукция, уважение към работниците и спокойствие. Във фабриката кавгите са забранени. Всички обядват заедно и безплатно, а първата шивачка, назначена във фирмата, все още работи в нея.

"Всеки един чужденец който дойде, казва: "ей това е европейска фабрика". Аз виждам нещата много по-простичко. Всичките пари, които се изкарват, са тук, тук се подновява и обновява и тук на мен ми е хубаво. Това е моята къща", споделя Лазарин Дочев.

Гледайте още истории от "Европейци"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен си върна лидерството в Бундеслигата след класика над Унион Берлин
Байерн Мюнхен си върна лидерството в Бундеслигата след класика над Унион Берлин
Рами Киуан спечели българския финал с Уилиам Чолов на Купа „Странджа"
Рами Киуан спечели българския финал с Уилиам Чолов на Купа „Странджа"