НОВИНИ

В Лос Анджелис откриха паметник на баскетболната легенда Коби Брайънт

лос анджелис откриха паметник баскетболната легенда коби брайънт
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:57, 09.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Паметник на легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт беше открит пред залата на тима. Церемонията се проведе тази нощ преди началото на мача от редовния сезон на НБА между Лейкърс и Денвър. На нея присъстваха шесткратният шампион на НБА Карим Абдул-Джабар, петкратният шампион и олимпийски първенец с тима на САЩ Меджик Джонсън, шампионът на НБА и двукратен световен шампион с испанския национален отбор Пау Гасол.

Бронзовата статуя изобразява Брайънт с екип на Лейкърс с номер 8.

Съпругата на баскетболиста Ванеса Брайънт обяви по време на събитието, че в града ще бъдат открити още два паметника. Единият ще изобразява звездата в екип с номер 24, а на другия той ще бъде с починалата си дъщеря.

„Оставям ви с един от невероятните цитати на съпруга ми. "Ти носиш отговорност за това как ще те запомнят хората. Така че, оставяй всичко на паркета всеки път. Направи така, че играта да е по-добра след теб. И когато дойде време да си тръгнеш, тогава ще оставиш легенда след себе си", каза Ванеса Брайънт.

Коби Брайънт загина на 26 януари 2020-а на 41 години, след катастрофа с частен хеликоптер. Пилотът и всичките осем пътници бяха убити, включително 13-годишната му дъщеря - Джиана.

Легендарният баскетболист прекрати състезателната си кариера през 2016 година. Той беше петкратен шампион на НБА с Лос Анджелис Лейкърс, с който игра 20 сезона. Коби Брайънт спечели две олимпийски игри с отбора на САЩ (2008, 2012). Той се нарежда на четвърто място във вечната ранглиста на реализаторите в историята на НБА (33 643 точки) и е участвал 18 пъти в Мача на звездите.

След като Брайънт се оттегли, Лейкърс извадиха от употреба номерата 8 и 24, които той носеше за отбора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се бавят резултатите от кръвните тестове на шофьорите?
Защо се бавят резултатите от кръвните тестове на шофьорите?
Ивайло Калфин: Спорът за това чий да е външният министър е чисто политически
Ивайло Калфин: Спорът за това чий да е външният министър е чисто политически