НОВИНИ

В Париж пуснаха специално приложение за градския транспорт за Олимпийските игри през лятото

париж пуснаха специално приложение градския транспорт олимпийските игри лятото
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:53, 23.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Компанията, която се занимава с градския транспорт в региона на Париж, пусна във вторник специално приложение, което има за цел да информира зрителите и да организира придвижването им по най-добрия начин в града по време на Олимпийските игри във френската столица през лятото (26 юли - 12 август).

Апликацията "Обществен транспорт Париж 2024" трябва да ориентира посетителите на Игрите към олимпийските съоръжения, като ще им препоръчва не непременно най-преките пътища, а тези, които им позволяват да избегнат струпванията и да подминават най-натоварените спирки.

Приложението е създадено от Мобилност Ил-дьо-Франс (IDFM), като всички ползватели ще бъдат уведомявани ден по-рано със съобщение за предстоящо тяхно пътуване.

"На ползвателите на приложението ще им бъде предложен "най-адаптирания маршрут, за да стигнат до спортните съоръжения, като се вземат предвид задръстванията и промените в реално време. Няма да бъде непременно най-краткия или най-бързия маршрут, но най-подходящия спрямо спирката или гарата на тръгване с балансирано разпределение на пътниците, за да се избегнат струпвания", уточниха от IDFM.

От този момент до средата на юни апликацията ще позволява още и закупуването на превозни документи, включително и карта за градския транспорт за цял ден, която ще струва 16 евро. Приложението е преведено на английски, испански, италиански, португалски и немски език.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еманюел Макрон: Мога да ви потвърдя, че водите на Сена са чисти
Еманюел Макрон: Мога да ви потвърдя, че водите на Сена са чисти
Съдов хирург с четири мисии в Афганистан преглежда пациенти в Бургас
Съдов хирург с четири мисии в Афганистан преглежда пациенти в Бургас