НОВИНИ

В реанимация е сливенският свещеник, обявил гладна стачка

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Иван Янев
14:04, 26.03.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Сливенският свещеник отец Иван Янков е приет в реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" след осемдневната гладна стачка срещу решението на Светия синод да касира епархийските избори за митрополит на Сливенска епархия. От болницата съобщиха, че състоянието на свещеника е стабилно.

Силното обезводняване на организма и глада са довели до кръвни резултати извън нормата. Предприети са медицински манипулации за стабилизирането на организма на свещеника, за да премине постепенно към по-нормален начин на хранене и възстановяване.

"Липсата на прием на течности, на вода най-вече, това е основното, което за него е доста рисково. Тъй-като вече стана публична тайна, че той е с един бъбрек, което има съответните последствия за организма и трябва много внимателно да се следи състоянието на организма му и на функцията на този единствен бъбрек, за да не стига до по сериозни усложнения. Ако всичко е наред, ако контролните изследвания са с тенденция за нормализиране, утре ще бъде изписан от болницата", обясни д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Лам: Франция е фаворитът на Евро 2024
Филип Лам: Франция е фаворитът на Евро 2024
Стефано Пиоли е на победа от постижение на Нилс Лидхoлм
Стефано Пиоли е на победа от постижение на Нилс Лидхoлм