НОВИНИ

В Русия въвеждат задължителна карантина за неваксинираните над 60 години

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
23:39, 19.10.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Москва въвежда четиримесечна забрана за напускане на дома за хора над 60 години, които не са ваксинирани срещу COVID-19 или не са преболедували коронавируса. Поне 30% от персонала на фирмите трябва да преминат на дистанционна работа.

Мярката влиза в сила от 25 октомври. Тя е реакция на властите срещу бързия ръст на новозаразени и нежеланието на хората да се ваксинират. Хората над 60 години в Русия представляват 60 на сто от всички пациенти с коронавирус, 80% от поставените на спомагателно дишане и 86 на сто от смъртните случаи, посочи столичният кмет Сергей Собянин.

Руското правителство днес предложи дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат обявени за неработни като начин за спиране на заразата. Посещението на масови мероприятия и някои публични места ще бъде възможно само с QR-код в мобилен телефон за направена ваксинация или преболедуван COVID-19.

Руските региони трябва да решат самостоятелно дали въведат задължителна изолация за неваксинираните или да предложат допълнителни дни отпуска като стимул за имунизация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порто излъга Милан на "До Драгао"
Порто излъга Милан на "До Драгао"
Музеят "Мадам Тюсо" откри първия си филиал в Арабския свят
Музеят "Мадам Тюсо" откри първия си филиал в Арабския свят