НОВИНИ

В село Столетово преминаха към гласуване с хартиени бюлетини

село столетово преминаха гласуване хартиени бюлетини
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 11.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Регионални
Слушай новината

В Столетово към 14.30 ч. преминаха към гласуване с хартиени бюлетини. Пред секцията в селото имаше напрежение. Причината е, че три часа не работи машината за гласуване. От коалиция ГЕРБ-СДС са сезирали 17 РИК Пловдив област.

В жалбата е посочено, че са връщали избиратели, има напрежение, защото те не може да упражнят правото си на глас.

РИК 17 не установи нарушения по подадения сигнал от упълномощен представител на коалицията.

В РИК 17 бе получен сигнал от упълномощен представител на коалиция, в който се излагат твърдения, че устройството за машинно гласуване, ситуирано в секция № 17130065, в с. Столетово, Община Карлово, е повредено, като се излага, че проблемът не е бил отстранен своевременно, както и че не са предприети действия за преминаване към гласуване с хартиена бюлетина.

Твърди се, че гласоподавателите не могат да упражнят правото си на глас, както и че има струпване на хора пред посочената секция.

Във връзка с описаната ситуация, Районна избирателна комисия 17 изборен район - Пловдивски прие Решение № 280/11.07.2021г., с което бе дадено разпореждане за преустановяване на машинното гласуване и преминаване към такова с хартиена бюлетина.

Своевременно са предприети действия, като нарушение на Изборния кодекс не се установява, поради което и на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 и т.20, Районна избирателна комисия 17 изборен район – Пловдивски, реши, че не се установяват нарушения по сигнала на упълномощения представител.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде има проблеми с машините за гласуване в страната?
Къде има проблеми с машините за гласуване в страната?
Завесата се вдига. Дами и господа, финалът на Евро 2020
Завесата се вдига. Дами и господа, финалът на Евро 2020