НОВИНИ

Валдас Дамбраускас обясни отсъствието на Кешерю

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:01, 20.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
валдас дамбраускас обясни отсъствието кешерю
Слушай новината

Старши-треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде интервю на летище Варна минути преди неговия отбор да отлети за Словения, където утре го очаква мач срещу Мура от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Очаквано литовецът бе запитан относно липсата на голмайстор №1 в историята на "орлите" Клаудио Кешерю. Румънецът остана извън картотекираните играчи и за двата двубоя срещу словенския шампион.

"Имаме голяма група от играчи, а можем да картотекираме само 25 играчи за Шампионска лига, тъй като има лимит. Не беше лесно решение, знаете какъв е приносът на Кешерю за клуба и какъв играч е той, но сега трябва да взема най-доброто решение и да намеря правилния баланс за всяка позиция", коментира 44-годишния специалист.

Дамбраускас също така отново говори за желанието си да вижда стабилност в играта на Лудогорец и допълни, че според него моментното ниво на клуба е по-високо от това през миналия сезон.

"Мисля, че предишния сезон не можехме да поддържаме това ниво, което достигнахме в момента. Наистина е добре да имаме известна стабилност, резултати и добро представяне".

Накрая треньорът обобщи, че в групата са попаднали футболистите, които са в най-добра форма.

"Нуждаем се от футболисти, които са на най-високо ниво. Това се отнася и за защитата, и за халфовата линия, и за атаката. Избрахме състава, който е в най-добра форма и с който да спечелим и двете срещи".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Ще се приложи цялата строгост на закона спрямо полицая, блъснал и убил детето в Братаница
МВР: Ще се приложи цялата строгост на закона спрямо полицая, блъснал и убил детето в Братаница
Протест в Братаница след блъснатото и убито 8-годишно момиче
Протест в Братаница след блъснатото и убито 8-годишно момиче