НОВИНИ

Валентин Михов е във ВМА без опасност за живота

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 02.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов е пребит тази нощ. Той е нападнат от непознати, когато се е прибирал към дома си в столичния квартал "Младост 3". Михов е настанен във Военномедицинска академия без опасност за живота.

Михов е нападнат в тунел, който е на метри от входа, в който живее. Прибирал се е сам, около час след полунощ. Свидетели на нападението няма. След като побойниците са избягали, Михов е потърсил помощ по телефона от своята съпруга.

Валентин Михов е гледал със свои приятели мачовете на "Лудогорец" и ЦСКА в Лига Европа в съседен блок. Малко преди 1.00 ч. след полунощ тръгнал да се прибира. Навлизайки в тунела, който води към входовете на блока, е нападнат в гръб и е отнесъл няколко удара. Не е видял лицата на нападатели си.

Ето какво каза Михов за БНТ:

- Отивам към по-добре.

БНТ: Тежка нощ сте изживели?

- Еми, имаше малко проблеми. Ще се оправим, оптимисти сме.

БНТ: Не знаете защо се е получило така, нямате яснота?

- Не, не. За мен най-вероятно е грешка.

БФС остро осъжда нападението над Валентин Михов

Нападението е продължило по-малко от минута. Най-вероятно нещо е стреснало нападателите и тримата са побегнали през тунела към междублоковото пространство във вътрешността на квартала. Тогава Михов в гръб ги е забелязал, че са с качулки. Обадил се е на съпругата си, а тя е подала сигнал в полицията. Съседите на бившия шеф на Футболния съюз са разбрали от медиите за случилото се.

Разследващи правиха оглед на мястото днес до обяд. Иззети са записи от всички охранителни камери в района. Работи се по всички версии за вероятен мотив за нападението.

Автори: Иво Никодимов, Бюлент Мюмюнов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минимално 1:0 за Царско село над Черно море
Минимално 1:0 за Царско село над Черно море
МЗ: В социалните мрежи се разпространява абсурдно твърдение за "нов Закон за ТЕЛК"
МЗ: В социалните мрежи се разпространява абсурдно твърдение за "нов Закон за ТЕЛК"